Ez egy nagyon egyszerű és könnyen elkészíthető sajtos finomság :) A rántott sajthoz lehet hasonlítani az ízét. Akiknek esetleg dupla panírozással sem sikerül tökéletesre a rántott sajt, azoknak mindenképp ajánlott ez a sajtgolyó :) A receptnél az általam használt mennyiséget fogom feltüntetni támpontnak. Ebből a mennyiségből 16-18 sajtgolyó lesz.
Hozzávalók:
- 30-35 dkg kemény sajt (pl.trappsita)
- 2-3 tojás (tojás méretétől függően)
- 1-2 evőkanál liszt
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
-A sajtot lereszeljük.
-A 2 egész tojást egy tálba üssük bele, és villával verjük fel, mint amikor bundás kenyeret készítünk.
-A lereszelt sajtot szórjuk hozzá a tojásokhoz, keverjük össze. A sajtot mindenhol érje a tojás, de ne legyen folyós állagú. Ha úgy látjuk, hogy kevés a sajt mennyiségéhez a 2 tojás, akkor adjunk hozzá egy harmadik tojást
.- A sajtos tojásos masszához, adjunk 1-2 evőkanál lisztet. Annyi lisztet adjunk hozzá, hogy egy sűrű, egybeálló masszát kapjunk, amire majd könnyen ráragad a zsemlemorzsa.
.- A sajtos tojásos masszához, adjunk 1-2 evőkanál lisztet. Annyi lisztet adjunk hozzá, hogy egy sűrű, egybeálló masszát kapjunk, amire majd könnyen ráragad a zsemlemorzsa.
Kedves Anita!
VálaszTörlésNagyon tetszenek a receptjeid!
A sajtgolyót mindenképpen ki fogom próbálni még ma! :-)
Gratulálok a bloghoz! :-)
Üdvözlettel
Judit