2014. február 5., szerda

Sajtgolyó-Sajtropogós- rántott sajt másként :)



Ez egy nagyon egyszerű és könnyen elkészíthető sajtos finomság :)  A rántott sajthoz lehet hasonlítani az ízét. Akiknek esetleg dupla panírozással sem sikerül tökéletesre a rántott sajt, azoknak mindenképp ajánlott ez a sajtgolyó :) A receptnél az általam használt mennyiséget fogom feltüntetni támpontnak. Ebből a mennyiségből 16-18 sajtgolyó lesz.



Hozzávalók:

  • 30-35 dkg kemény sajt   (pl.trappsita)
  • 2-3 tojás (tojás méretétől függően)
  • 1-2 evőkanál liszt
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

-A sajtot lereszeljük.
-A 2 egész tojást egy tálba üssük bele, és villával verjük fel, mint amikor bundás kenyeret készítünk.
-A lereszelt sajtot szórjuk hozzá a tojásokhoz, keverjük össze. A sajtot mindenhol érje a tojás, de ne legyen folyós állagú. Ha úgy látjuk, hogy kevés a sajt mennyiségéhez a 2 tojás, akkor adjunk hozzá egy harmadik tojást
.- A sajtos tojásos masszához, adjunk 1-2 evőkanál lisztet. Annyi lisztet adjunk hozzá, hogy egy sűrű, egybeálló masszát kapjunk, amire majd könnyen ráragad a zsemlemorzsa.
-A masszából formázzunk közepes méretű golyókat.
-A sajtgolyókat forgassuk zsemlemorzsába. Mindenhol érje a golyókat a zsemlemorzsa.
-Sütés előtt tegyük legalább fél órára hűtőbe a sajtgolyókat.
-Előmelegített bő olajban aranyszínűre sütjük.


Jó étvágyat :)



1 megjegyzés:

  1. Kedves Anita!

    Nagyon tetszenek a receptjeid!
    A sajtgolyót mindenképpen ki fogom próbálni még ma! :-)
    Gratulálok a bloghoz! :-)

    Üdvözlettel
    Judit

    VálaszTörlés